Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно!

понедельник, 19 сентября 2011 г.

Конкурс «Влада - друг бібліотеки»

ПРО ВЛАДУ СУДЯТЬ ЗА ЇЇ СПРАВАМИ



В грудні 2010 року губернатор Одеської області Едуард Леонідович Матвійчук, назначений на цю посаду тільки у березні того ж року, зустрівся особисто з керівниками головних бібліотек і музеїв регіону. Така приватна зустріч відбулась вперше за останні десять років. Під час зустрічі були намічені шляхи вирішення актуальних проблем у вигляді програми, спрямованої на збереження і розвиток цих невід'ємних елементів культурного становлення регіону.

Як відомо, все залежить від відношення лідера до проблеми. Тому моральну і матеріальну підтримку бібліотечної галузі поставлено на рівень регіональної політики області. Ця робота здійснюється системно: від своєчасної виплати заробітної плати і матеріальної допомоги на оздоровлення бібліотечних працівників до щомісячної стипендії губернатора ветеранам бібліотек, від виділення коштів на централізоване поповнення бібліотечних фондів з обласного бюджету (1 мільйон гривень) до укріплення матеріальної бази. За ці півтора роки було відремонтовано зали обласної дитячої та обласної універсальної наукової бібліотеки. За рахунок Благодійного фонду Едуарда Матвійчука «За Одещину» обласна юнацька бібліотека отримає на свій 35-річний ювілей плазмовий телевізор.


Бібліотечні працівники мають і моральну підтримку. На День бібліотек – 2011 Почесні Грамоти обласної державної адміністрації, Обласної ради і Почесну відзнаку Голови Одеської обласної державної адміністрації отримають 10 бібліотекарів. 2 працівника КУ «ОУНБ ім. Грушевського» у цьому році за сприянням губернатора були нагороджені Почесними Грамотами Кабінету Міністрів України.


Едуард Матвійчук – Людина Року 2010. І це говорить само за себе.




Есе склала директор Одеської ОУНБ ім. М. Грушевського Ю.С. Амельченко


Номінований посадовець - голова Одеської обласної державної адміністрації Е.Л. Матвійчук


Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Грушевського



6 комментариев:

  1. Да, действительно Э. Матвийчук - это "находка" для Одесской области. Его кредо: НЕТ- НИЗКИМ ЗАРПЛАТАМ!!!

    ОтветитьУдалить
  2. Будемо жалкувати, якщо Е. Матвійчук "піде на підвивщення", тому що він - справжній хазяїн області.

    ОтветитьУдалить
  3. А ведь он с Западной Украины...

    ОтветитьУдалить
  4. є.матвійчук действительно заботиться о культуре края

    ОтветитьУдалить
  5. Что он делает для областных библиотек РЕСПЕКТ, но нужно уделять внимание и сельским библиотекам

    ОтветитьУдалить
  6. головне відношення до справи взагалі. библиотекарь

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...