Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно!

четверг, 25 марта 2021 г.

Цифрова грамотність сьогодні – це як вміння читати, писати, говорити…



22 березня в Україні стартував Європейський тиждень цифрової грамотності All Digital Week 2021, мета якого – підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту.






Здатність ефективно та безпечно використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку - ось що таке цифрова грамотність.

Але, на жаль, більшість українців не володіють цифровими навичками. На сьогодні 53% українців перебувають нижче позначки «базовий рівень» у навичках з цифрової грамотності. З них 15,1% українців не володіють ними, а низький рівень навичок мають 37,9% громадян. Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації, анонсуючи старт проведення щорічної інформаційної кампанії, присвяченій розвитку цифрових навичок громадян.


 

«Будуючи цифрову державу і впроваджуючи нові онлайн-послуги, ми працюємо над доступністю і зрозумілістю цих послуг кожному українцю. Цифрові навички збільшують можливості в розвитку та кар'єрі. Вони дозволяють працювати з будь-якого куточка світу, комфортно отримувати державні сервіси за пару кліків, безпечно користуватись соцмережами, навчатись та масштабувати свій бізнес», – зазначає міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.




Щоб навчити українців цифрової грамотності, у лютому 2020 року Мінцифри запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта». Її відрізняє інноваційний формат навчання цифрових навичок - освітні серіали. За рік представили понад 50 освітніх серіалів та освітні серіали, які поступово та безупинно додаються на онлайн-платформі. А також запустили перший національний тест на цифрову грамотність Цифрограм.





10 березня 2021 року, Кабінет Міністрів України постановив затвердити Положення про Єдиний державний портал цифрової освіти «Дія. Цифрова освіта», яким визначаються мета, основні завдання, функціональні можливості та суб’єкти вебпорталу, зміст інформації, яка на ньому міститься, та інші питання.

Також за підтримки Міністерства цифрової трансформації України компанія Фейсбук запустила українську версію платформи з цифрової освіти Get Digital. Платформу створено для батьків, учителів і підлітків з метою допомогти молоді розвинути навички, необхідні для того, щоб стати відповідальними цифровими громадянами та отримати ще більше можливостей.

Близько 6000 бібліотек по всій країні з січня 2020 року долучились до національної кампанії з цифрової грамотності «Будь на часі!» та стали першими хабами проекту «Дія. Цифрова освіта» Міністерства цифрової трансформації України у партнерстві з Української бібліотечною асоціацією.

Хаби цифрової освіти - це місця, куди може завітати кожен громадянин, щоб безкоштовно пройти навчання на національній освітній платформі, а в бібліотеках - ще й отримати консультації та допомогу в навчанні з боку працівників та зрештою отримати сертифікат.

На інтерактивній мапі можна дізнатися адресу кожного хабу, графік роботи і номер телефону. Також можна приєднатись до мережі хабів цифрової освіти, залишивши заявку на сайті.

74 хаба створено в Одеській області. Бібліотекарями та користувачами бібліотек отримано 845 сертифікатів про проходження навчальних занять.

Міністерство цифрової трансформації завдяки проекту «Дія.Цифрова освіта» отримало можливість комп’ютеризувати міста та села і передати за сприяння Української бібліотечної асоціації 5000 одиниць комп‘ютерної техніки бібліотекам. Бібліотеки Одещини отримують 300 комп’ютерів.



 

1 комментарий:

  1. Я ніколи не думав, що буду мати право на отримання позики, яку мені надали співробітник Педро та його кредитна компанія, яка була дуже гладкою та прозорою в кожній розмові, яку ми проводимо під час процесу позики, я ще раз подякую йому та його кредитній організації за роботу молодець, запропонувавши мені позику в розмірі 22 мільйони євро з низькою ставкою 2 річних доходів, вони є справжньою компанією з реєстром позик на простих умовах. зв’яжіться з кредитною компанією через pedroloanss@gmail.com WhatsApp: + 1-8632310632.

    ОтветитьУдалить

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...