Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно!

суббота, 12 октября 2024 г.

Як оформити субсидію через Дію: інструкція


Можна не ходити в ЦНАП, а просто подати заявку на отримання субсидії через застосунок «Дія».



Оформити допомогу на оплату житлово-комунальних послуг можна дистанційно, без необхідності відвідувати державні установи.

Представляємо детальну покрокову інструкцію, як подати заявку на субсидію через «Дію».







ЩО ТАКЕ СУБСИДІЯ?

Субсидія – це державна допомога малозабезпеченим сім’ям для часткової або повної компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Субсидії призначаються тим громадянам, чиї витрати на комунальні послуги перевищують певний відсоток їхнього доходу.


ХТО МОЖЕ ОТРИМАТИ СУБСИДІЮ?

Отримати житлові субсидії можуть сім’ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша за визначений для них обов’язковий платіж. 

Обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою й залежить виключно від доходів сім’ї. 

А саме: 

  • Обчислюється середньомісячний спільний дохід домогосподарства; 
  • Середньомісячний спільний дохід ділиться на кількість членів домогосподарства й далі визначається середньомісячний дохід на одну особу; 
  • Дохід на одну особу ділиться на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць, із якого призначається субсидія, тобто з 1 січня року.  
  • Отриманий результат ділиться на 2, а потім множиться на 20 %, і у такий спосіб визначається відсоток від середньомісячного сукупного доходу. 


ЯК ОФОРМИТИ СУБСИДІЮ ЧЕРЕЗ ДІЮ


  1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису або BankID.
  2. Виберіть у меню Послуги на порталі Дія послугу Заява на субсидію. 
  3. Перевірте коректність своїх даних у профілі користувача, оновіть їх за необхідності.
  4. Вкажіть адресу за якою бажаєте отримати субсидію.
  5. Оберіть чи бажаєте отримати субсидію на житлові та комунальні послуги. Якщо так, відмітьте необхідні послуги з переліку доступ них та заповніть поля по кожній з них.
  6. Вкажіть IBAN рахунку на який буде нараховуватись субсидії.
  7. Вкажіть дані людей, що зареєстровані у оселі, а також їх родичів.
  8. Якщо ви внутрішньо переміщена особа або ж орендодавець, необхідно зазначити тільки дані тих, хто фактично мешкає у оселі.

Під час розрахунку враховуються доходи людей, зазначених у заяві про субсидію.

Перевірте дані сформованої заяви.

Підпишіть електронним підписом та відправте.


ЯКИЙ ТЕРМІН ОПРАЦЮВАННЯ ЗАЯВИ?


Заяву за стандартною формою розглянуть протягом 30 днів, за спрощеною – впродовж 14.  Рішення надійде на електронну пошту, а також відобразиться в особистому кабінеті на порталі Дія в розділах: Зверніть увагу та Замовлені послуги. 


Матеріал з сайту Vgorode

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...