Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно!

суббота, 28 мая 2011 г.

Тренінг бібліотекарів області з 16 по 20 травня 2011 року в Одеському РТЦ


Ура! Ура!
В Одеському РТЦ бібліотекарі області отримали сертифікати про проходження навчання за тематикою модулів 1-3 програми "Бібліоміст" "Організація та управління змінами у публічній бібліотеці в умовах інформатизації та соціально-економічних перетворень" в 2010-2011 роках. Але дуже сумно було розставатись…
З 16 по 20 травня 2011 року був проведений модуль 3 "Інноваційні зміни в бібліотеці на основі проектного, кадрового менеджменту та ініціативної діяльності бібліотек".
Було визначено місію бібліотеки та розроблено стратегічний план її діяльності.


Працюючи в групах, бібліотекарі за окремими типами інновацій розробили інноваційний проект,план його реалізації та послідовність дій з упровадження інновацій.


Було вибрано інструментарій для проведення маркетингового дослідження в бібліотеці, на підставі чого було розроблено номенклатуру послуг.



Якими ж яскравими стали рекламні кампанії в бібліотеці. Ось подивиться!





Шляхом використання активних методів відбулось відпрацьовування ключових етапів фандрейзінгової діяльності - від визначення потенційних джерел фінансування до подяки донорам.




Сподіваємось, що навички з написання проектів стануть у нагоді при поданні заявки на отримання грантів за Програмами "Бібліоміст" чи "LEAP"?




З легкістю були визначені ролі кожного члена команди. На погляд бібліотекарів, ось які якості притаманні лідеру.



Були представлені дуже цікаві "навчальні заняття". Так, в кінці заняття "Бібліотека + комп’ютер" на імпровізованих вагах за допомогою гир-скріпок присутні визначали, що на сучасному етапі "перетягує" – книга чи Інтернет. …Перетягнув Інтернет!..



Працюючи в групах, були визначені проблемні питання діяльності бібліотек, що потребують соціального партнерства та впливу на рішення влади щодо бібліотек.


Хоча і наповнився "кошик задоволень", сподіваємось, що найцікавіші зустрічі попереду!




4 комментария:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...