Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно!

пятница, 15 июля 2022 г.

Особливості переходу абонетів компанії «Одесагаз – Постачання» до «Нафтогазу»



 

З 1 травня 2022 року абоненти компанії «Одесагаз – Постачання» перейшли до «Нафтогазу».





Як передавати дані лічильників?


Оператор газорозподільних мереж нагадує, що передавати показання лічильників треба, як і раніше, «Одесагазу».

Для передачі показань можна вибрати один із зручних варіантів:

1. Внести дані до особистого кабінету на сайті gasolina-online.com;

2. Заповнити форму на сайті «Одесгазу»;

3. Надіслати дані на електронну пошту: callcentr@odgaz.odessa.ua;

4. Надіслати показання через боти Вайбер і Телеграм. Підключитись можна прямо на сайті;

5. Надіслати дані через Вайбер:

• Приморський район: (050) 390-58-12;

• Суворівський район: (050) 489-51-95;

• Київський район: (050) 390-31-04;

• Малинівський район: (095) 287-87-68.

При цьому треба вказати номер особового рахунку та фото, на якому мають бути чітко відображені показання газового лічильника, його номер та тип.

Увага! Вказані номери не призначені для дзвінків.

6. Передати свідчення безпосередньо на абонентських дільницях «Одесагаз». Для цього треба записати на листку номер особового рахунку, адресу та показання лічильника, після чого опустити його до спеціальної скриньки.

7. Повідомити дані оператора, зателефонувавши на багатоканальний телефон (з 8:30 до 17:30):

• Київстар: (067) 443-31-04;

• Лайфсел: (073) 140-41-04.

8. Надіслати свідчення на автовідповідач (цілодобово) за телефонами:

(048) 796-46-40;

• (048) 796-42-70;

• (048) 737-37-74.

УВАГА! Час прийому показань приладів обліку обмежений. Усі електронні засоби зв'язку беруть дані до уваги, лише якщо вони передані не пізніше 17:30 п'ятого числа кожного місяця. Дзвінки на мобільні телефони оплачуються за тарифами оператора.

Джерело інформації ТУТ



Як повернути гроші, сплачені за постачання газу у травні попередньому постачальнику?


Українці можуть повернути кошти, сплачені за постачання газу у травні попередньому постачальнику.

Автоматично перерахувати кошти споживачів новому постачальнику неможливо, проте можна повернути гроші на банківську картку.

Щоб перерахувати кошти на банківську картку необхідно зробити кілька кроків.

Зокрема, треба написати заяву своєму попередньому постачальнику газу. До заяви платнику/власнику необхідно додати: копію документа, який посвідчує особу (паспорт громадянина України), а саме сторінки 1-6 та місце проживання або двосторонню копію паспорта, якщо такий документ оформлений у формі картки, та Довідку про реєстрацію місця проживання (паперовий додаток до ID-картки), копію ідентифікаційного коду платника податків (ІПН), електронне зображення (копію) квитанції про оплату довідки з реквізитами карткового рахунку з банку (на ім'я платника або іншої особи).

Пакет документів можна надіслати на електронну пошту постачальника. Для цього заяву та скановані копії документів необхідно об'єднати в один файл (рекомендується зберігати у форматі PDF) та засвідчити його електронним цифровим підписом (ЕЦП).

У темі листа напишіть: «Повернення помилково сплачених коштів/переплат». У листі вкажіть ваш особовий рахунок та адресу.

Також пакет документів можна надіслати на поштову (юридичну адресу).

Для цього ксерокопії документів мають бути підписані власником. На кожному документі має бути напис «Згідно з оригіналом», ПІП, підпис і дата.

Джерело інформації ТУТ



Як зареєструватись в особистому кабінеті компанії Нафтогаз?


Наявність особистого кабінету спростить їм розрахунки за газ. В особистому кабінеті можна буде оперативно отримати рахунки за газ, фіксувати показання лічильників, отримати акт звірки рахунків за газ та отримувати найоперативнішу інформацію щодо тарифів та інших змін, що відбуваються в компанії.

Зареєструвати особистий кабінет на сайті my.gas.ua доволі просто. Алгоритм складається з кількох дій і цілком під силу навіть людям, які не дуже дружні з IT-технологіями.

Перш, ніж почати реєстрацію, потрібно мати особовий рахунок, який буде у вас в компанії Нафтогаз. Щоб отримати особовий рахунок, потрібно зайти до чатботу GASUA. Це можна зробити у різних месенджерах: Viber, Telegram або NaftogazGasSupply у Facebook Messenger.

Увійшовши до чату, потрібно ввести там свій EIC-код. Це – ваш особистий газовий номер, який у кожного індивідуальний, як відбитки пальців. Він складається з 16 символів (літер і цифр) і не змінюється при зміні постачальника газу. По суті, це – ідентифікатор споживача газу. Його можна знайти в особистому кабінеті, дізнатися контакт-центрі вашого облгазу або у паперовому рахунку за розподіл чи постачання газу.

Уточнення для “чайників”. Навіть якщо літери, що входять до вашого EIC-коду, написані, як вам здалося, кирилицею, все одно потрібно пам’ятати, що це латиниця. Тому вводити ці літери потрібно в англійській розкладці. Інакше чатбот не розпізнає ваш EIC-код і писатиме, що код введений неправильно.

Після того, як EIC-код введений, у тому ж чатботі приходить особовий рахунок від Нафтогазу. Маючи номер особового рахунку, можна реєструвати особистий кабінет.

АЛГОРИТМ РЕЄСТРАЦІЇ ОСОБИСТОГО КАБІНЕТУ В НАФТОГАЗІ

1. Зайдіть на сайт my.gas.ua і натисніть кнопку “Зареєструватися”.

2. Зареєструватися можна кількома способами:

за номером телефону;

через електронну пошту;

за допомогою фейсбук-акаунту;

за допомогою гугл-акаунту.

3. При реєстрації вам знадобиться особовий рахунок, який ви отримали в чатботі.

4. Крім цього, потрібно вигадати пароль, який буде вашим паролем для входу в особистий кабінет Нафтогазу. Він повинен включати не менше 8 символів, серед яких мають бути цифри, а також великі і малі латинські літери. Не варто зашифровувати в паролі свою дату народження або дати народження найближчих родичів, оскільки такі “секретні коди” підібрати найлегше.

5.Якщо ви все зробили правильно, то зумієте увійти до особистого кабінету, і реєстрація буде завершена.

Джерело інформації ТУТ

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...