Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно! Учиться никогда не поздно!

воскресенье, 27 ноября 2022 г.

«Дія. Цифрова освіта»: перелік серіалів


 

Н виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, зокрема, цілі: «Українець, який хоче мати цифрові навички, може їх вільно набути», Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка наразі доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua





На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали. Наразі, на платформі доступні більше 80 онлайн-курсів.

С кожним місяцем серіалів становиться більше, що дає можливість безкоштовно опанувати нові знання, розширити свій світогляд, підвищити майстерність, використовувати сучасні цифрові технології в роботі та навчанні, в професійному та особистісному розвитку.


Ось деякі з них:


Доступ допублічної інформації


Освітній серіал спрямований на підвищення рівня знань законодавства з доступу до публічної інформації, запобігання порушенням прав громадян на інформацію, прискорення процесу оцифрування інформації та використання інтернет-технологій під час її оприлюднення та взаємодії з громадянським суспільством (0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу).

"Стрімкий розвиток технологій значно впливає не тільки на повсякденне життя, але й на вибір майбутньої професії. Кожен школяр мріє про успішну кар'єру, багато хто приглядається до нових, ще вільних ніш ринку праці. Вчителі і батьки не завжди можуть точно відповісти, що ж воно таке, той діджитал… А на які предмети звертати посилену увагу, які навички розвивати, як почати перші кроки в цифрових професіях та врешті — що кожна з них означає і як може проходити типовий день на такій посаді. Саме на ці та багато інших запитань будемо відповідати впродовж освітнього серіалу.


Нові цифровіпрофесії

Ви дізнаєтесь про затребувані нові цифрові професії, зокрема: діджитал-маркетолог, SMM-спеціаліст, Front-end- та Back-end-розробник, QA (тестувальник програмного забезпечення), UI/UX-дизайнер, бізнес-аналітик, сybersecurity engineer, devOps engineer, product manager. Для пояснення особливостей роботи кожної професії ми запросили успішних практиків своєї справи та у форматі інтерв'ю школярки-ровесниці розпитали про все-все з перших вуст.


Основикібергігієни

Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки для убезпечення себе та оточення від загроз в інформаційній сфері. Цей курс покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак. Протягом навчання ви дізнаєтеся за допомогою реальних прикладів, як не стати жертвами зловмисників. Участь у курсі рекомендується державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування.


Very Verified:онлайн-курс з медіаграмотності

Маніпулятивний контент та дезінформація надто поширені в сучасному інформаційному середовищі. Як небезпечний, але дієвий вірус, така інформація націлена на ураження великої кількості людей. Very Verified розроблений як відповідь та вакцинація проти вірусу дезінформації і надає практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які можуть стати частиною нашого насиченого життя. Повна версія курсу, яка містить відео, статті та інтерактивні завдання.


TikTok / Instagram/ Facebook: як залишатись в тренді

В цьому серіалі ви дізнаєтесь, що таке TikTok, Instagram і Facebook. Розберетесь для чого вони потрібні, як з ними працювати та яку соціальну мережу обрати для себе, як без професійних навичок сторювати якісні фото та відео, чому ТікТок змусив танцювати весь світ, що таке таргетована реклама, як вона допоможе дізнатись про вас, як за допомогою лише смартфону заробляти гроші, як соціальні мережі змінили правила бізнесу, що про це скажуть лідери українського ринку


Сучасне резюме тапошук роботи онлайн

Як знайти роботу, як правильно підготувати резюме, як потрапити на співбесіду, як не втратити мотивацію та впевненість в позитивному результаті протягом часом довгих та виснажливих пошуків. Всю практичну інформацію для легкого та ефективного пошуку роботу надасть засновниця та виконавча директорка кар'єрного порталу Happy Monday Анна Мазур. А допоможуть їй запрошені гості: В'ячеслав Лук'янчук (Outreach Manager, Boosta), Ніна Дрозд (блогерка YouTube-каналу «Бабушка 2.0» для людей віку 50+) і Дмитро Бондар (CEO, Boosta).


Серіал для батьків«Безпека дітей в інтернеті»

Інтернет надає багато можливостей як для дорослих, так і для дітей. Але поряд із тим є запитання, які можуть хвилювати батьків, коли їхні діти користуються ґаджетами. Ким є «друзі» у соціальних мережах? Як захистити дітей від шкідливого контенту в інтернеті? Чи існує небезпека від кібербулінгу? Всі ці та багато інших запитань обговоримо з Анастасією Дьяковою та Машою Єфросініною. Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.

 


Станом на 01.11 2022 року переглянути серіали можна ТУТ


Комментариев нет:

Отправить комментарий

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...